Hoppet

Våga leva

I dessa tider är hoppet som starkast. Den nya vaccinen mot Covid-19 ger oss hopp om att allt ska återgå till det normala. Se expressens artikel om hoppet för framtiden på juldagen.

Med normalt menar jag minskade avstånd mellan oss människor. Sluta att vara rädd för någon som hostar till och sluta vara rädd för ett yttre hot överhuvud taget.  Jag önskar inför det nya året att vaccinen verkligen håller det som lovats och att den inte ger farliga biverkningar. Låt oss inte hoppas förgäves.

För mig är hoppet den starkaste drivkraften. Både i det lilla och i det stora. Hoppet om att vara frisk från både Covid-19 och alla andra krämpor och sjukdomar. Hoppet om att förverkliga mina drömmar.  Men jag hoppas också i vardagen – att varje dag ska vara glädjefull och spännande. Och det varierar givetvis. Spänningen har jag många dagar – alla dagar då jag möter mina klienter. Glädjen har jag inte alla dagar. Men hoppet är kvar.

Jag håller också hoppet för mina klienter – när det är tungt och det inte händer något i utvecklingen. Det hoppet bär jag gärna för jag vet att förr eller senare kommer framsteg.

Nu hoppas jag på ett 2021 med hälsa för mig och de människor som jag möter och känner. Jag hoppas att närheten och kärleken återvänder och att den kollektiva rädslan försvinner. Jag hoppas att vi börjar ta på allvar det som händer med jorden. Och jag hoppas att 2021 innehåller många glada skratt och mycket ljus och sol.

Gott Nytt år

Relaterade inlägg